Boktips: Miraklens Tid av Hedvig Montgomery

Jag har precis läst klart Hedvig Montgomerys  senaste bok Miraklens Tid som jag köpte på Adlibris och som kommer att bli vår främsta handbok inför den stora förändring vi kommer att gå igenom som nyblivna föräldrar.

Det är en väldigt välskriven, lättförståelig och strukturerad bok som ’skalar av’ alla petitesser och fokuserar på det allra viktigaste under barnets första två år: att den lilla bebis som kommer till världen bara behöver oss vuxna, vår närhet, vår trygghet, värme, närvaro och förståelse. Redan från den dag barnet kommer till världen börjar vi som föräldrar att lägga grunden för den trygghet våra barn får med sig resten av livet. Hedvig återkommer hela tiden till ”bandet” mellan barnet och dig som förälder. De val vi gör som föräldrar i början antingen bygger ett starkare eller svagare band till barnet och det börjar från dag 1.

Det jag tar med mig är allra mest är hur viktigt det är för oss vuxna att validera och förstå alla de känslor våra barn känner. Känslor finns där alltid av en anledning och även om känslan verkar liten eller oviktig för oss vuxna så är den inte det för barnet. Det är där vi vuxna måste göra ett aktivt val i hur vi bemöter barnets alla känslor med respekt och förståelse. Jag tror att det är en enormt viktig del i ’barnuppfostran’ och som stora delar av den äldre generationen tyvärr missat. Miraklens Tid kommer jag verkligen att dela med mig av till andra blivande föräldrar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *