5 enkla sätt att bli mer giftfri

En lagom giftfri drömfrukost jag åt i Palma i somras 😍

Har du nyligen börjat intressera dig för att leva ett mer giftfritt liv? Då har jag tips på 5 enkla sätt att bli mer giftfri. Du kan faktiskt börja göra förändringar redan idag! 🙂

5 enkla sätt att bli mer giftfri

  1. Spraya din parfym på kläderna istället för direkt på huden. Tro mig, jag har provat många naturliga parfymer, men jag älskar mina ”giftiga” parfymer som finns i vilken skönhetsbutik som helst. Så det jag gör är att spruta parfymen på kläderna istället för halsen och handlederna. På så sätt behöver inte min kropp absorbera massor av läbbiga kemikalier varje dag!
  2. Byt deo! Alla kommersiella deodoranter innehåller aluminium, massor av parfym och andra kemikalier. Faktum är att aluminium är det ämne som gör att vi inte svettas. Så ja, det är INTE lätt att hitta naturliga alternativ som funkar lika bra. MEN, helt ärligt svettas jag gärna lite istället för att preppa kroppen med metaller (som är svårt för kroppen att sen göra sig av med). Man har även sett att gifter från deodoranter kan kopplas till uppkomsten av bröstcancer. Nej, tack! Min absoluta favorit hittills är Urtekram Aloe Vera Deo Roll On som finns hos Apoteket.
  3. Skippa plastflaskan. Försök att dricka ditt vatten ur så lite plast som möjligt. I plasten finns kemikalier som luckras upp med tiden. Värst är om du dricker vatten från en flaska som legat och blivit varm i solen. Aluminium är okej men glas är allra bäst!
  4. Säg hej då till Teflon. Galet nog bytte vi bort teflonet för bara en månad sen, aja ingen är perfekt! Teflon är direkt farligt (se dokumentären ”Den bittra smaken av Teflon”) och jag skulle säga att det egentligen är det första man bör eliminera i hemmet om man vill bli mer giftfri. Allra bäst är gjutjärnspanna, men vi valde ett grönare non stick-alernativ från GreenPan med keramisk beläggning. GreenPan finns hos Cervera!
  5. Välj mat i dess naturliga form. Nästa gång du står där i mataffären, välj det mest naturliga alternativet om du har möjlighet. Vad innebär det? Jo, alltifrån ekologisk till det som är minst processat. Jag väljer ekologiska mejerier, frukt, grönt med mera för att det smakar godare, det är bättre för min hälsa och det är rikare på vitaminer och mineraler. Köper jag läsk/saft eller kakor väljer jag det alternativ med äkta socker, minst färgämnen och andra artificiella ämnen. Så kika även på innehållsförteckningen!

Med tiden kan du byta ut rengöringsmedel, hudvård, makeup m.m. Men släng inte det du har, utan använd allt till sista droppen och förändra din livsstil successivt. Det blir bäst både för miljön och plånboken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *