Institute for Integrative Nutrition

Sedan 6 veckor tillbaka har jag påbörjat en onlineutbildning som Health Coach hos Institute for Integrative Nutrition, en skola baserad i New York. Jag har känt till denna utbildningen väldigt länge då flera av de hälsogurus som jag följer i sociala medier har gått där. Det är en ettårig utbildning som är helt och hållet baserad online.

Jag vet INTE vad jag vill bli efter att ha gått denna, men var redo att ta mitt intresse för näringshälsa och personlig utveckling, ett steg längre. Många går utbildningen för sin egen hälsas skull, andra startar grymma företag, eller blir då, en Health Coach. Mina tankar går nog mest åt att en dag starta ett företag med en produkt samt att kunna föreläsa och sprida budskapet om optimal hälsa och lycka.

Jag tänkte att bloggen får bli mitt anteckningsblock där jag varje vecka skriver om det jag just lär mig den veckan och fortsatta funderingar och tankar kring ämnet. Vad som är så bra med IIN är att de inte bara lär ut om det som ligger på tallriken, utan minst lika mycket om allt annat i ens liv som bidrar till förbättrad eller försämrad hälsa, helt beroende på hur väl man tar hand om just den delen i sitt liv.

XO

2 Comments

  1. Hej! Läste din bloggpost om IIN, jag har själv funderat på att plugga där och är därför nyfiken på att veta lite mer om vad du tyckte om utbildningen. Skulle vara jätteintressant om du ville dela med dig av vilken användning du haft av utbildningen samt för och nackdelar med den 🙂
    Hälsningar Elisabeth

    1. Hej Elisabeth,
      Tack för din kommentar! Ber om ursäkt för detta supersega svar. Bloggen har legat på is men nu kör jag igång igen 🙂 Du kanske redan har påbörjat utbildningen? Jag gick utbildning mest för min egna skull. Jag hade Googlat loss i så många år och ville få lite mer ”officiell” kunskap. Drömmen vore ju att i framtiden livnära mig på mitt stora intresse, men just nu ligger det lite på is. Men fördelarna med utbildningen var helt klart att den är så grundläggande och går igenom ALLA möjliga typer av livsstilar (raw food, veganism, paleo etc) samt lägger stor vikt vid coaching-tekniker, att hälsa ligger enbart i det vi äter, utan hur vi lever osv. Grundaren av skolan sa hela tiden ”Man kan äta hur mycket grönkål som helst, men är du bitter så lever du inte sunt”. Nackdelen med utbildningen är kanske att den just är så pass bred. Jag är glad att jag har den som en grund, men vill man utbilda sig inom ett snävare område och kunna nicha sig så är denna utbildningen inte svaret, men en helt klart bra utgångspunkt att sen bygga vidare på. Hojta till om du har fler frågor! Allt gott, Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *