Hjälper olja mot bristningar?

Jag har hört fifty-fifty. Många påstår att får du bristningar, så får du. Det är inget du kan göra något åt och inte något en olja kan motverka. Antingen beror det på att vi går upp i vikt/vår mage och bröst växer mycket på en kort tid eller att hormonerna är orsaken. Här finns väldigt bra info om bristningar under graviditet 🙂

Självklart är bristningar inget är skämmas för. De uppstår för att vi fantastiska kvinnor skapar ett helt nytt liv. Men jag är ändå lite fåfäng (vem är inte det?), så finns det möjlighet att motverka bristningar, så provar jag gärna!

Många pratar om Bio Oil. Dock har den lite oklara ingredienser, syntetiska oljor osv. Den är säkert inte farlig, men det finns forskning på att t.ex. tocopheryl acetate kan ge uppkomst av tumörer i huden vid användning i solen. No, thank you!

Jag har börjat använda Weleda Stretch Mark Massage Oil efter varje gång jag duschat. Hittills kan jag inte intyga om den funkar då jag tror de flesta bristningar uppstår i slutet, eller till och med efter, graviditeten! Men mitt första intryck är att den doftar ljuvligt. Den doftar lite som dermatologisk hudvård, lite medicinsk, men ändå naturlig, för det är ju det den är 🙂 Bland ingredienserna finns ”parfym” vilket vanligtvis fåt mig att rynka på pannan. Dock beskriver de på deras hemsida att ”parfym” är samlingsnamnet på det som ger en produkt doft, och att Weleda enbart använder eteriska oljor som doft i sina produkter.

Jag har höga, men ändå realistiska, förhoppningar på om olja hjälper mot bristningar. Weleda rekommenderar att man använder oljan 2-3 gånger dagligen under andra och tredje trimestern samt tre månader efter förlossningen. Enda nackdelen jag hittills upptäckt är att den inte är så dryg. Så vill du använda oljan efter Weledas rekommendationer lär det, utan tvekan, gå åt minst tre flaskor vilket landar på dryga 400 kr totalt. Jag tror att jag ska försöka commit till detta ändå. Så jag får helt enkelt börja använda den varje dag istället för 3 gånger i veckan som jag hittills gjort. Mycket smörjande lär det bli!

Jag lovar att uppdatera om oljan hjälper mot bristningar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *