Naturlig hudvård från Apotea

Mitt senaste inköp från Apotea där allt är naturligt och säkert för dig och din bebis. 

Som nybliven gravid kanske du precis fått upp ögonen för naturlig hudvård och mindre gifter/kemikalier på din hud? Det är väldigt vanligt att man som gravid blir mer medveten om vad man utsätter den lilla krabaten i magen för. Det finns en uppsjö av ekologiska hudvårdsmärken och jag minns att jag i början tyckte det var väldigt svårt att navigera sig bland alla dessa okända varumärken. Det finns massor av märken som har jättebra grejer och som inte gör hål i plånboken.

Gjorde ett lite större inköp från Apotea häromdagen som jag fick hem idag! Många av produkterna har jag redan och ville fylla på, och andra köpte jag inför vår kommande resa till Mauritius. Tänkte dela med mig om vad jag fick hem i paketet då många av produkterna är riktiga favoriter!

Detta köpte jag:

  1. Mádara Colour and Shine Shampoo, 125 kr för 250 ml – Tredje gången jag köper detta shampoo. Känns lyxigt till skillnad från många andra naturliga shampoon. Shampoot är pärlemovitt och mjukt. Torkar inte ut.
  2. Weleda Stretch Mark Massage Oil, 139 kr för 100 ml – Började för ett par veckor sen smörja min växande mage varje morgon och kväll. Denna känns superskön så jag bunkrar upp med en flaska innan den andra tar slut. Läs mitt inlägg om bristningar under graviditeten här.
  3. CCS Aloe Vera Gel, 31 kr för 50 ml. Köpte denna att ta med till Mauritius. Perfekt att ha med sig utifall att man bränner sig ett får myggbett.
  4. Weleda Perineum Massage Oil, 114 kr för 50 ml. Denna är lite av ett wild card. Denna oljan ska man massera mellangården och slidöppningen med några gånger i veckan från vecka 34. Detta för att förebygga sprickningar och snitt under förlossning. Får återkomma när jag börjat använda denna!
  5. Dr Bronner Lavender Liquid Soap, 44 kr för 59 ml. Köpte den i litet format att ta med på vår kommande resa, men du kan köpa 475 ml för 119 kr. Använde enbart denna tvål när jag bodde i USA så blev riktigt glad när jag såg att den även finns i Sverige. Helt ekologisk och väääääldigt dryg tvål som du kan använda i duschen, men även som diskmedel. Minns att den stora flaskan lätt höll i ett halvår som duschtvål. Otroligt dryg alltså och så värd pengarna.
  6. IDUN Smoothing Face Scrub, 89 kr för 75 ml. Alltså detta är bästa face peelingen/rengöringen jag någonsin provat! Jag är inget jättefan av kemiska peelings utan gillar fysiska exfoliators. Denna från IDUN har hög koncentration av lite grövre korn så att huden verkligen blir babymjuk. Jag använder den varje kväll men med ett lättare tryck så att jag inte retar upp huden. Detta blir min andra tub och jag älskar att den är så pass prisvärd.
  7. Weleda Skin Food Light, 99 kr för 75 ml. En rätt liten tub för pengarna, MEN jag använder bara denna till mina otroligt torra ben som blir riktigt silkeslena av denna krämen. Jag har provat MÅNGA body lotions genom åren då jag haft supertörra ben sen jag typ var liten? Denna gör verkligen jobbet. Så nöjd att jag upptäckt denna kräm!
  8. Rawganic On-The-Go Hand Wipes, 15 st för 37 kr. Jag älskar att tvätta händerna. Inte så mycket p.g.a. rädsla för bakterier, utan för att jag älskar känslan av fräscha händer. När man reser känner jag mig alltid extra äcklig om händerna och jag vägrar att använda handsprit av olika skäl. Så dessa naturliga handservetter måste jag ju bara prova! Blir perfekta att ha med mig på vår långresa om ett par veckor.

Det dyker ju upp så många små, nytänkande varumärken med naturlig hudvård hela tiden vilket är helt underbart! Har du någon favorit i badrumsskåpet som man bara inte får missa? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *