FULL MOON MEDITATION MED AMANDA RANDAU

Igår var jag för första gången på en full moon meditation, eller fullmånemeditation, med Amanda Randau på salong Belle Michelle Studios på Parkgatan 21 här i Göteborg. Flummigt kanske man kan tycka? Nej, säger jag. Meditation och förmågan att sitta med slutna ögon och låta tankarna komma och gå är något alla borde ta in som en del i sin vardag. Men mer om detta senare! Varför gick jag då på just denna meditation igår?

Ju längre in i min utbildning (IIN) som jag kommer och ju mer jag inser hur holistisk hälsa och wellness ÄR mitt calling, så känner jag mer och mer ett sug att träffa likasinnade. Jag har helt underbara vänner i Stockholm och London som typ kan avsluta mina meningar när det kommer till min syn på hälsa, men det är ju något visst att hitta människor med liknande intresse i staden man bor i som man kan gå på meditation och yoga med! Så jag ”måste” helt enkelt ge mig ut på lite mer hälsoinspirerade aktiviteter, och full moon meditation med Amanda blev en grym start på min nya intention för framtiden.

Fullmånesessionen pågick i en timme där Amanda började med att berätta om månens rytm och hur den fullmåne vi upplevde i helgen påbörjades som nymåne i mars i fiskarnas tecken och avslutades nu i helgen. Hon frågade om vi minns tillbaka till vad som hände i mars och om man då satte något typ av mål som nu har kommit till ett avslut. Det otroliga var att jag i mars bytte jobb från en enormt stressig situation där jag kände mig pressad, låg på energi, trampad på och allmänt deppig – jag var inte så taggad på att hitta på grejer helt enkelt. Så i och med mitt nya, lugna och sansade jobb så bestämde jag mig på att fokusera på min hälsa – stressnivån skulle ner och jag ville komma ifrån känslan av att vara jagad och komma in i känslan att jag har all trygghet inom mig.

Och visst har det känts bra sedan i början på sommaren men bara för ett par veckor sedan konstaterade jag att NU känns det väldigt bra! Jag har funnit en ro i så många delar av mitt liv, inte bara i jobbet utan i familjerelationer, min relation med min sambo och helt klart har jag funnit ro i min relation med mig själv <3

Amandas full moon meditation avslutades med ca 20 minuter avslappnande meditation där vi fick sätta en intention för hösten. Kanske är det så att vi bär på en massa talanger som vi inte tar vara på? Hur kan vi med hjälp av dessa talanger skapa oss en ny verklighet som känns mer autentiska för oss själva?

För mig är det solklart: jag sitter inne på mycket kunskap om hälsa och välmående och vill i framtiden hjälpa andra att lära känna sina egna kroppar, lyssna på kroppens små signaler som egentligen inte bör vara en del av vår vardag och ta sin hälsa i sina egna händer. Exakt hur, det vet jag inte än. Men jag är så nöjd att jag tagit tag i min blogg och börjat dela med mig av mina tankar, idéer, reflektioner och kunskap.

Amanda håller nästa full moon meditation den 25 september och då kommer jag med all säkerhet att delta i en stunds avkoppling.

XO

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *