GLUTENFRI TOSCAKAKA

Måste tipsa om en glutenfri toscakaka utan dess like! Full av näringsrika råvaror och väldigt lätt att baka. Får nog säga att det är den godaste toscakaka jag någonsin smakat på. Receptet hittade jag i boken Nytt fikabröd – baka gott utan gluten skriven av Maria Blohm och Jessica Frej.

Botten (i 22-24 cm springform smörad och mjölad med valfritt mjöl)
2 ägg
180g strösocker
70g smör
50g vispgrädde
55g majsstärkelse
50g majsmjöl
40g mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 msk vaniljsocker

Topping
100g smör
100g farinsocker
35g mjölk
1 krm salt
100g flagad mandel

Glutenfri toscakaka – Så här gör du! 
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret tillsammans med vispgrädden.
4. Vispa ner samtliga ingredienser i ägg- och sockerblandningen.
5. Häll smeten i en smord och mjölad springform.
6. Grädda kakan i 40 minuter och låt den svalna något.
7. Gör toscasmeten genom att smälta samman smör, farinsocker, mjölk och salt. Låt koka ihop i 4 minuter.
8. Tillsätt mandeln och låt smeten koka upp.
9. Lossa och ta ur kakan från formen, vänd den upp och ner och lägg tillbaka den ner i formen och sätt fast ringen runt om igen.
10. Häll toscasmeten över kakan.
11. Grädda ytterligare ett par minuter i ugnen på grilläget.
12. Låt kakan svalna.

Voila!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *