GLUTENFRIA, VEGANSKA FRALLOR

Bakade precis en handfull glutenfria, veganska frallor för första gången! Det tog verkligen inte mer än 25-30 minuter allt som allt och passade perfekt till min morot- och palsternacksoppa jag gjorde igår. Som väntat är dessa glutenfria, veganska frallor inte lika goda som traditionella frallor. MEN, ibland vill man bara ha känslan av bakad substans med något fett och salt på. Då spelar det egentligen inte så stor roll om det är vetebullar eller dessa bullar fyllda med en hel del fine nutrients!

 

Så bakar du glutenfria + veganska frallor

    Du behöver:

  1. 1,75 dl kokosmjöl
    2,5 dl rismjöl eller cassavamjöl
    1 msk majsstärkelse
    1 tsk bakpulver
    1 tsk salt
    2,25 dl kokosmjölk från konservburk
    5 msk olivolja
  • Gör såhär:

    1. Blanda alla ingredienser i en skål.
    2. Låt degen vila i några minuter.
    3. Forma runda bollar och platta till dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt.
    4. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.

    Voila!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *