Nu när hösten faller på så är det faktiskt ganska najs att frysa så att man behöver värma sig med filtar, tröjor och varma drycker… Speciellt efter sommarens hetta! Jag craveade precis lite choklad så improviserade ihop en naturlig varm choklad på kokosmjölk. Den blev verkligen sååå god!
Det här behöver du för att göra varm choklad på kokosmjölk:
- Kokosmjölk (Min favorit är från Coops Änglamark. Den är väldigt krämig till skillnad från andra märken som är gryniga i konsistensen.)
- Kakao – ekologiskt är bäst!
- Honung – ekologisk här med 😉
- En nypa havssalt
- Blanda med en mjölkskummare! Såklart funkar det bra med en sked också. Men mjölkskummaren får bort kakaoklumpar på nolltid och ger även ett lyxigt skum på ytan. Min mjölkskummare köpte jag på Clas Ohlson för 89 kronor.
Mängden kokosmjölk, kakao och honung är det bäst att experimentera med själv. Men börja med 1 matsked kakao och 1 tesked honung och blanda sedan i mer efter tycke och smak. Ett tips är att blanda i lite vatten om konsistensen känns för tjock.
Njut! <3
XO,
Johanna